Menu
Szukaj
Witaj
Strona domowa
Aktualności 2024
|
Wytwórnia 4AD
|
Dead Can Dance :: Forum :: O WSZYSTKIM INNYM :: Off-topic |
|
<< Poprzedni | Kolejny >> |
Czego sluchacie? |
Idź do strony << | |
Moderatorzy: akogo, Mateusz, Ewa
|
Autor | Odpowiedzi | ||
Aran45 |
| ||
Dołączył: 02 paź 2012 13:53 postów: 28 | Ataraxia - spokój idealny na spacer lub własnych przemyśleń Fajne jest to że sporo bandów tworzy podobne klimaciki. Tygrys-W.Blake | ||
Powrót do góry | | ||
Ewa |
| ||
Dołączył: 07 mar 2012 00:43 postów: 78 | Dalszy ciąg poleceń ode mnie: odkrycie sprzed m/w miesiąca, polsko - kazachski proces muzyczny (jak sami siebie zwą) ANGELA GABER TRIO. Jeśli ktoś z Was będzie miał okazję, koniecznie trzeba ich posłuchać na żywo ! Odnajduję w ich wykonaniach podobne przestrzenie jak w dokonaniach DCD. www.soundcloud.com/angelagabertrio/sansaraga [ Edytowany 05 sty 2013 21:28 ] | ||
Powrót do góry | | ||
rafak |
| ||
Dołączył: 30 maj 2012 20:43 postów: 22 | Owszem dobre, nawet bardzo, ale przy DCD to niestety (IMHO) lipa. Od siebie polecam : Deine Lakaien, Qntal, Helium Vola, Love Is Colder Than Death, Raison D'etre, The Frozen Autumn, Claire Voyant. | ||
Powrót do góry | | ||
Ewa |
| ||
Dołączył: 07 mar 2012 00:43 postów: 78 | Nie porównywałabym dosłownie do DCD, bo takie zestawienia niczemu nie służą. Każdy autentyczny muzyk kreuje swój świat, więc właściwie jak tu porównywać ? To co Brendan z Lisą tworzą wykracza daleko poza dziedzinę samej muzyki; tak daleko, że staje się właściwie zjawiskiem mistycznym. Osiągnięcie takiego poziomu jest niezmiernie rzadkie... | ||
Powrót do góry | | ||
Aran45 |
| ||
Dołączył: 02 paź 2012 13:53 postów: 28 | Ewa wielki + Nie ma sensu porównywać to fakt , każda kapela tworzy , żródło jest bezcenne . Tygrys-W.Blake | ||
Powrót do góry | | ||
Aran45 |
| ||
Dołączył: 02 paź 2012 13:53 postów: 28 | Ewa napisał(a) ... Dalszy ciąg poleceń ode mnie: odkrycie sprzed m/w miesiąca, polsko - kazachski proces muzyczny (jak sami siebie zwą) ANGELA GABER TRIO. Jeśli ktoś z Was będzie miał okazję, koniecznie trzeba ich posłuchać na żywo ! Odnajduję w ich wykonaniach podobne przestrzenie jak w dokonaniach DCD. www.soundcloud.com/angelagabertrio/sansaraga Zawsze jestem otwarty na to co zaznacza swoją bytność kręgami na wodzie . Magiczne i w swój sposób jak fale łagodne ! Słucham! Tygrys-W.Blake | ||
Powrót do góry | | ||
Aran45 |
| ||
Dołączył: 02 paź 2012 13:53 postów: 28 | http://www.youtube.com/watch?v=hBudwMXhtyc Wstawić vocal .... eh ta muza ..polecam! Tygrys-W.Blake | ||
Powrót do góry | | ||
Polarbear |
| ||
Dołączył: 17 sie 2012 11:27 postów: 56 | Zacna muza, zacna. Dzięki It doesn't matter if we all die... ...I must fight this sickness, find a cure. | ||
Powrót do góry | | ||
yezz |
| ||
Dołączył: 24 lut 2013 13:03 postów: 8 | słucham najróżniejszych rzeczy, nie ograniczam się co do gatunków muzycznych. a więc... dead can dance (najgenialniejszy zespół jaki istnieje, nikt nie potrafi stworzyć takiego klimatu), cocteau twins, mike patton (mr. bungle, faith no more, fantomas, mondo cane, peeping tom, tomahawk), john zorn, jeff buckley, weather report, joni mitchell, kate bush, tori amos, julee cruise, ennio morricone, bjork, diamanda galas, pj harvey, talking heads, ane brun, the young gods, paula cole, peter gabriel, joan as policewoman, soulsavers, angelo badalamenti, i wiele innych... | ||
Powrót do góry | | ||
Ewa |
| ||
Dołączył: 07 mar 2012 00:43 postów: 78 | Piękny głos i głębia przekazu! Peruquois (Perukua) | ||
Powrót do góry | | ||
Jaraslesny |
| ||
postów: 48 | Polecam Norweski zespół Wardruna..... ......pojechałem aż do Tilburga by ich zobaczyć....to muzyka Wikingów w magicznej oprawie. Gorąco polecam, grają nie więcej niż 15 koncertów rocznie. W czerwcu będą na Litwie, postaram się tam być. | ||
Powrót do góry | | ||
Fish |
| ||
Dołączył: 19 lip 2012 18:21 postów: 29 | Wardruna wystąpi na Castle Party 2015 | ||
Powrót do góry | | ||
Alaunde |
| ||
Adam Czech Dołączył: 17 cze 2013 11:56 postów: 4 | Właśnie słucham Wardruny, a tu nagle takie wieści Od siebie poleciłbym zespół Gjallarhorn. Nie wiem, czy jeszcze grają, ale mają w swoim repertuarze (starszych albumach) ciekawe połączenie europejskiego folkloru (zahaczając o średniowiecze) z instrumentami etnicznymi, jak np. Didgeridoo, szamańskie bębny i drumle. [ Edytowany 03 paź 2014 00:40 ] | ||
Powrót do góry | | ||
Fish |
| ||
Dołączył: 19 lip 2012 18:21 postów: 29 | Fish napisał(a) ... Wardruna Łódz,Wytwórnia 13.11.2016 | ||
Powrót do góry | | ||
Blackie |
| ||
Dołączył: 14 cze 2016 15:11 postów: 5 | Obecnie - Dead Can Dance. | ||
Powrót do góry | | ||
Idź do strony << | |
Dead Can Dance - Utrecht 1988
Licznik odwiedzin
Dzisiejsze odwiedziny tej strony: ogółem: 0 unikalnych: 0 Dotychczasowe odwiedziny tej strony: ogółem: 22286 unikalnych: 3698 Wszystkich odwiedzin serwisu DeadCanDance.eu: ogółem: 494809 unikalnych: 141606 | Wybrane utwory
Bootlegi Dead Can Dance
|
| Strona główna | Skład grupy | Dyskografia | Biografia | Galeria 2012 | | Historia DCD | Filmografia | Zdjęcia do pobrania | Teksty | Bootlegi | | Galeria | Publikacje | Kontakt | Forum dyskusyjne | | Lisa Gerrard & Brendan Perry | Historia Dead Can Dance | Kanał | | | Prawa autorskie © DeadCanDance.eu 2006-2024 | | Kopiowanie i rozpowszechnianie materiałów zawartych na niniejszej stronie - ZABRONIONE | | Facebook Fan Page| |
Dead Can Dance - 1984 Garden of the Arcane Delights - 1984 Spleen and Ideal - 1985 Within the Realm of a Dying Sun - 1987 The Serpent's Egg - 1988 Aion - 1990 Into the Labyrinth - 1993 Toward the Within - 1994 Spiritchaser - 1996 Anastasis - 2012 In Concert - 2013 Dionysus - 2018 | ||||||||